07 juli 2009

Nakenbaddare


På vår resa hamnade vi på ön Ikaria. En lite speciell ö med kargt landskap, mer getter än människor, smala grusvägar och små små byar. Varje by har dock en taverna med några bord under ett träd som skydd för solen. Alla serverar en stark kopp kaffe, söt sockerkaka och ouzo, såklart.
Under en av våra jeepturer (så GLAD att vi inte hade en Nissan Micra) hamnade vi i en by med en liten fin strand. Det var som att kastas rakt tillbaka till 1978! Stranden var full av människor i min egen ålder. Men där slutade likheterna. Jag hade kläder – de hade inte de.
Intressant, tyckte jag och drog snabbt dit maken. Vi hade hamnat på beachen med hippiesarna som fastat i sjuttiotalet. (De flesta hade inte klippt sig sedan 1975 då de flyttade hemifrån sin mamma i Köln.) Vi snackade med 51-årige Rudi, ”call me Guitarr-Rudi” som levde sitt liv pendlande mellan Roskildefestivalen och Ikaria. Han tyckte livet var komplicerat i Tyskland och njöt av att kunna röka på och lufta snorren på Ikaria.
Hästsvans? Ja, naturlich – men ack så tunn nu!

Så det var bara att gilla läget, kasta av sig kläderna, smörja in rumpan med spf 30 och bli ”naturlich und schön” för några timmar. Nakenbad är underskattat!

Inga kommentarer: